Zelf alarmsysteem installeren

Het is mogelijk om zelf een alarmsysteem aan te schaffen en deze in uw huis te plaatsen. Echter, welk systeem zou het beste in uw situatie passen? Welk model en merk moet u kiezen? Hoe zit het met de garantie? Wel of geen meldkamer? Een zichtbare sirene aan de buitenkant van uw woning of toch niet? Op welke band (xxx Mhz) moet uw draadloze verbinding ingesteld worden? Wat als uw buurman op deze zelfde band zit? Op deze en overige vragen die u wellicht zult hebben moet u natuurlijk eerst een antwoord hebben voordat u een systeem kunt kopen. Zo ziet u dat een alarmsysteem zelf installeren toch nog voor de nodige hoofdpijn kan zorgen. U moet veel tijd in uw onderzoek en informatie vergaring steken voordat u echt weet wat het beste voor u is.

Verschillende systemen
Een alarmsysteem dat niet goed is geplaatst of is ingesteld is zeer eenvoudig door een inbreker uit te schakelen. Er zijn zeer veel systemen te koop en is het daarom lastig om bij elk zo een systeem de benodigde informatie op voorhand al te weten. Systemen verschillen en is het mogelijk om te kiezen voor traditionele systemen die via een telefoonlijn werken of hybride modellen. Een systeem kan dan op het GSM en internet netwerk aangesloten worden om in geval van brand of een inbraak toch een signaal naar de meldkamer te versturen. Wist u dat er tegenwoordig ook fabrikanten zijn die een app voor uw smartphone aanbieden? U kunt in geval van onraad ook zelf actie ondernemen en uw huis in de gaten houden.

Zelf alarmsysteem installeren
Wij adviseren u ten alle tijden een expert in te schakelen bij de installatie van een alarmsysteem omdat er zoveel aandachtspunten zijn waar opgelet moet worden. Bovendien krijgt u pas korting op uw inboedel als uw woning aan een paar eisen voldoet. Bij de installatie van een Borg-norm alarmsysteem moet de installatie door een erkend bedrijf verzorgt worden. Kijk op de pagina Politie Keurmerk voor meer informatie. Indien u toch besluit om zelf een alarm in uw woning te installeren kunt u letten op het volgende voor u een alarmpakket koopt. Vraag u af waarom u een alarmsysteem wilt kopen. Afhankelijk van uw wensen (dus wat u wilt beveiligen) kunt u makkelijker op zoek gaan naar een systeem dat in uw situatie past. Kiest u een draadloos of bedraad systeem met sensoren zoals bewegingsmelders en magneetcontacten? Kijk naar de prijzen en wat uw wensen zijn. Daarnaast moet u letten op het bedieningspanel en het merk dat u gaat aanschaffen. Is het een betrouwbaar merk met een duidelijk bedieningspanel? Kunt u ook op uw mobiel het een en ander in de gaten houden of bedienen? Altijd handig als u een melding op uw telefoon krijgt in het geval onraad. Jablotron en PowerMax zijn bekende internationale merken en bieden tevens veel extra functies zoals de al eerder genoemde smartphone app functionaliteit. Bovendien is het verstandig om na te denken over een abonnement op een meldkamer. Meldkamermedewerkers kunnen dan de nodige stappen zetten indien er daadwerkelijk brand of een inbraak is.

Een expert inschakelen
Zoals we ook al eerder besproken hebben raden wij altijd aan om een expert in te schakelen voor de installatie van een systeem. Dit zal u uiteindelijk wellicht 500 tot 1250 euro extra gaan kosten maar weet u zeker dat u een goed functionerend systeem hebt. Bovendien bieden veel expert ook garantie op het systeem en de werkende functie ervan. Doet hij het niet? Dan wordt er alles aan gedaan om deze in orde te maken. Zo is uw huis altijd beveiligd tegen brand of inbraak. Het geld dat u voor arbeid (dus de installatie) moet betalen haalt u in het geval van brand of een inbraak er uit omdat u dus zorgeloos uw huis kunt achterlaten. Een persoon die wilt investeren in een systeem maakt een verstandige keuze om toch het advies en installatie aan een expert over te laten in plaats van enkele euro’s te willen besparen en zo het risico te lopen dat het systeem niet werkt door deze zelf te installeren. Door gebruik te maken van onze gratis offerte service kunt u gratis en vrijblijvend in contact komen met alarmsysteem specialisten in uw regio. Zij zullen u gratis een offerte toe doen waarna het voor u mogelijk is om deze prijzen naast elkaar te leggen. U kunt dus het aanbod vergelijken en kijken naar het beste aanbod. Deze bedrijven zullen u tevens advies geven. Ga daarom nu naar de alarmsysteem offerte pagina.