Alarmsysteem tips

Wat is handig om te weten bij de aanschaf van een alarmsysteem? Waar kunt u op letten en welke tips kunt u lezen? Wij hebben enkele tips hieronder verzameld en kunt u een eerste stap maken richting een goede beveiliging van uw huis.

Bediening
Hoe gaat u het alarmsysteem in- en uitschakelen? Heeft u er over nagedacht om het systeem vanuit meerdere locaties in uw huis te willen bedienen? U kunt kiezen om bijvoorbeeld een paneel bij uw voordeur en in uw slaapkamer te hangen. Zo kunt u bij binnenkomst het alarmsysteem bedienen maar ook voor het slapen gaan. Een draadloos systeem waarbij u gebruik kunt maken van uw smartphone of tablet zijn er trouwens ook. U kunt dan altijd bij het systeem en deze bedienen. Dus mocht u een keer vergeten zijn het alarm aan te zetten kunt u dit via de app makkelijk regelen.

De inbreker
Wat zou een inbreker denken indien hij/zij uw huis als doelwit ziet en graag naar binnen wilt? Loop eens een rondje om uw huis en kijk wat de mogelijkheden zijn om binnen te komen. Door te denken als een inbreker kunt u uw huis nog beter beveiligen. Ziet u kleine raampjes waar makkelijk naar binnengegaan kan worden? Beveilig deze dan door een anti-inbraak stop te monteren.

Alarm slaan
Hoe moet uw systeem alarm slaan? Wilt u dat de meldkamer direct op de hoogte gebracht moet worden of wilt u telefonisch bereikt worden? Het kan ook allebei. Verder kunt u een sirene in of aan de buitenkant van uw huis installeren. Zo heeft dit een afschrikkingseffect en is er tevens de optie om te kiezen voor een stille alarm. Zo lijkt het of het systeem niks in de gaten heeft bij een inbraak maar dat de meldkamer wel degelijk op de hoogte gebracht is van onraad.

Uw leefomgeving
Elk huishouden is uniek. U moet rekening houden met uw gezinsleden en/of er regelmatig in de nacht door het huis rond gelopen wordt. Heeft u huisdieren? Deze kunnen tevens de bewegingsmelders activeren. Daarom is het verstandig om hier zeker rekening mee te houden.

Rookmelders
Wij raden aan om altijd gebruik te maken van rookmelders. Tegenwoordig kunt u ook kiezen voor koolmonoxide melders en is het verstandig deze in de buurt van uw cv-ketel te installeren.

Camera’s
U kunt verder camera’s installeren en kiezen voor een optie met nachtzicht. Zo kan de meldkamer in actie komen na een alarmsignaal en kijken of er daadwerkelijk onraad in uw huis is.