Alarmsysteem draadloos

draadloos alarmsysteemAls u geen zichtbare bekabeling en gootjes in uw woning wilt hebben, is een draadloos alarmsysteem dé oplossing. Naast het feit dat uw alarminstallatie op deze manier beter afgewerkt is, bespaart u ook nog eens onnodige hoge installatiekosten. Een draadloos alarmsysteem is namelijk relatief sneller te installeren en oogt in veel gevallen ook beter.

Voordelen van een draadloos alarmsysteem:
Het grootste voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat de installatie van zo’n systeem relatief sneller en goedkoper te realiseren is. De meeste batterijen van draadloze alarmsystemen gaan één tot twee jaar mee en u krijt tijdig een melding als deze aan vervanging toe zijn.
Daarnaast is de uitbreiding van een draadloos alarmsysteem makkelijker te realiseren, u kunt een nieuwe melder vrij eenvoudig aan uw draadloos alarmsysteem toevoegen. Dit scheelt bij uitbreiding dan ook tijd en kosten. Naast de installatie is ook het demonteren van een draadloos alarmsysteem relatief eenvoudiger. Zo kunt u als u wilt verhuizen of de inrichting van uw woning wilt veranderen, de installatie makkelijk verplaatsen.

Nadelen van een draadloos alarmsysteem
Naast de afhankelijkheid van eigen stroomvoorziening heeft een draadloos alarmsysteem geen kenmerkende nadelen t.o.v. de reguliere alarmsystemen.
De oude draadloze alarmsystemen waren relatief gevoeliger voor storingen, echter met de huidige technologie zijn deze beweringen ongegrond. Bij een draadloos alarmsysteem die op 868Mhz werkt, heb je namelijk net zo veel kans op een vals alarm als een bedraad alarmsysteem.