Alarminstallatie kopen

Wat is belangrijk bij het aanschaffen van een alarminstallatie?

Bij het kopen van een alarmsysteem moet u letten op meerdere zaken die invloed zullen hebben op uw keuze. Zo is het belangrijk om te weten welke merken er te verkrijgen zijn en hoe deze producten een oplossing voor uw woonwensen zullen zijn. De producten moeten passen in uw situatie en moet u zorgeloos in uw woning kunnen slapen of deze zonder omkijken achterlaten. Zonder dat u hierbij constant zorgen hoeft te maken over een mogelijke inbraak of een geval van brand. Zo zijn Samsung, Sanyo, PowerMax, Alecto, Konig, Kopp, Honeywell, Eminent, Visonic, Jablotron en Videofied enkele merken die zowel als een complete alarminstallatie of met losse onderdelen te verkrijgen zijn. Afhankelijk van uw wensen moet u dus een systeem hebben die uw huis goed kan beveiligen. U heeft dus hierbij advies nodig van een alarminstallatie expert. Zo zijn er experts die een eigen merk hebben opgezet of leveren producten van de bovengenoemde merken. Er zitten grote verschillende in de systemen en lopen de prijzen uiteen in de duizenden euro’s (met ongeveer dezelfde configuratie). Net als bij het alarmsysteem kopen van een auto wilt u geen haastige beslissingen nemen en wilt u er zeker van zijn wat u koopt. Een bedrijf dat jarenlange ervaring op dit gebied heeft kan u dus daarbij helpen.

Aandachtspunten
Zoals hierboven beschreven is wilt u natuurlijk eerste weten welke A-merken er zijn en wat er verder nog te verkrijgen is. Bovendien zoekt u natuurlijk een merk dat een ruime garantietermijn biedt en eventueel een abonnement op een meldkamer koppeling. Verder is het verstandig om te kijken naar een bedraad of draadloos alarmsysteem en hebben beide voor- en nadelen. Bij stroomuitval of manipulatie aan uw stroomvoorziening wilt u natuurlijk dat het systeem blijft werken en moet het niet mogelijk zijn het systeem van buitenaf te beïnvloeden. Zo kunt u kiezen voor een bedraad systeem, echter heeft een draadloos alarmsysteem ook veel voordelen. Zo hoeft u in dit geval geen kabels te trekken en kunnen kabels niet per ongeluk geknipt of beschadigd worden.

Verder wilt u weten of er een vakman nodig is voor de installatie. Dit raden wij altijd aan. De voorrijkosten en de installatie zal de prijs met hooguit 20% verhogen, echter zult u er zeker van zijn dat het systeem goed geïnstalleerd is. Bovendien bieden bedrijven meestal alleen meldkamer koppeling indien de eigen monteurs het systeem hebben aangesloten. Daarnaast zou u kunnen letten op de keurmerken en certificaten van de fabrikanten en de alarmspecialisten.

Kom vrijblijvend en gratis in contact met meerdere specialisten in uw regio. Laat uw gegevens achter en zullen meerdere bedrijven contact met u opnemen en u deskundig advies verlenen. Zo weet u zeker waar u aan toe bent en zullen zij via een offerte inzicht in de kosten geven. Laat u daarom nu goed informeren en vraag alarmsysteem offertes aan.

Lees de volgende pagina’s voor meer informatie:
> Meldkamer
> Sirenes
> Magneetcontacten
> Rookmelder
> Alarmsysteem offertes