Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen is in het leven geroepen om bewoners onder meer bewust te maken van de gevaren in en rondom het huis. Een brand kan in elke kamer ontstaan en is het verstandig om de oorzaken van veelvoorkomende brandoorzaken te herkennen. De vraag is dus ook wat kunt u zelf doen om uw huis te beveiligen tegen brand en inbraken. Bovendien is het mogelijk om de veiligheid te verhogen door zelf stappen te ondernemen zoals het plaatsen van gecertificeerd hangwerk of sluitwerk. Ramen en deuren kunnen voorzien worden van een Politie Keurmerk gecertificeerd slot (indicatie; 1, 2 of 3 ster sloten) om zo de tijd dat nodig is om het slot open te breken te verhogen. Hoe langer het duurt voor een inbreker in uw huis komt hoe groter de pakkans. En dat is juist wat met dit keurmerk bereikt wilt worden. Daarnaast kunt u natuurlijk ook een buitenverlichting boven uw voor- en achterdeur plaatsen voor meer veiligheid. Of deze zelfs met infrarood functie kopen. Een rookmelder in uw slaapkamer zorgt voor een verhoogde veiligheid in geval van brand. Tijdens een brand in uw woning kan het heel snel gaan en is het gevaar van stikken hoog. Binnen enkele minuten kan een brand een huis in het as leggen. U wilt in dat geval op tijd buiten staan.

Korting op inboedelverzekering
Er zijn veel verzekeraars die u een korting geven op uw inboedelverzekering zodra de beveiliging in uw huis conform de Politie Keurmerk Veilig Wonen is. Kijk ook eens op de website van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Borg-norm
Indien u nog meer korting wilt pakken of gewoon uw huis goed wilt beveiligen kunt u ook voldoen aan de Borg-norm. In dit geval is er sowieso een alarmsysteem nodig. Echter dient dit van een bepaalde kwaliteit te zijn en een Borg-certificaat te hebben. Daarnaast mag enkel een erkend bedrijf de installatie verzorgen. Zo ziet u dus dat het zelf installeren van een alarmsysteem niet altijd mogelijk is om aan verschillende eisen van verzekeraars en keurmerken te voldoen.