Alarmsysteem informatie

Alarmcentrale
Onder een alarmcentrale verstaan we een meldkamer waar signalen van een inbraakdetectiesysteem oftewel een alarmsysteem worden ontvangen. Een alarmsysteem kan zijn een inbraakalarm, branddetectiesysteem, persoonlijk alarmsysteem ed. De medewerkers van een alarmcentrale zullen de nodige maatregelen treffen en de contactpersoon die bij hun bekend is waarschuwen. Daarnaast zorgt een alarmcentrale ervoor dat de juiste interventiediensten naar de locatie van het signaal worden gestuurd. Lees verder op pagina alarmcentrale.

Bewegingsmelder
Een bewegingsmelder is een simpel maar vrij betrouwbaar alarmsysteem die bewegingen registreert en een alarmmelding afgeeft wanneer die aanstaat. Een bewegingsmelder is ten op zichten van andere alarmsystemen relatief goedkoop en kan eenvoudig een hele ruimte beveiligen. Lees verder op pagina bewegingsmelder.

Certificaten
Er zijn meerdere certificaten die een installatiebedrijf of een fabrikant van een alarmsystemen kan dragen. Zo is de Borg-norm een bekende en kan een bedrijf een ISO9001 keurmerk voeren. NEN-normen zijn Nederlandse standaarden waar een bedrijf aan kan voldoen. Bekijk pagina certificaten.

Draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem heeft losse componenten die via een bepaalde band of ander signaal met elkaar kunnen communiceren. Indien een componenten, zoals bijv. een magneetcontact iets detecteerd zal deze een alarmsignaal naar het centrale component sturen zodat tevens ook de meldkamer op de hoogte gebracht wordt. Meer informatie kunt u lezen op pagina draadloos alarmsysteem.

Alarmsysteem installatieservice
Wij raden u altijd aan om gebruik te maken van een installatieservice zodat u 100% zeker weet dat uw alarmsysteem goed functioneert. Lees verder op pagina installatieservice.

Magneetcontacten
U kunt uw deuren en ramen beveiligen door hier magneetcontacten op aan te sluiten. Als uw beveiligingsmelder niet geschikt is voor een bepaalde ruimte is het dus nog steeds mogelijk om deze ruimte te beveiligen. Ga naar pagina magneetcontacten.

Meldkamer
Een meldkamer ontvangt een alarmsignaal van uw alarminstallatie en kan er de nodige stappen gezet worden om in actie te komen in geval van brand of een inbraak. Ga naar pagina meldkamer.

Politie Keurmerk
Het Politie Keurmerk is een goede uitgangspunt om de kwaliteit van de veiligheid van uw woning te waarborgen. Producten die voldoen aan de eisen die gesteld zijn middels dit keurmerk zijn veelal van betere kwaliteit en kunt u dus de veiligheid in en rondom uw huis verhogen. Lees verder op pagina Politie Keurmerk.

Rookmelder
Een rookmelder kan levens redden. Met een rookmelder zorgt u ervoor dat u op tijd gewaarschuwd wordt voor brand en kunt u uw woning direct evacueren. Lees verder op pagina rookmelder.

Sirene
U kunt er ook voor kiezen om een aparte sirene in uw huis te laten plaatsen. In het geval van een inbraak of brand zullen mensen in de nabije omgeving en uzelf direct in de gaten hebben dat er iets aan de hand is en zal het mening inbreker afschrikken. Ga naar pagina sirene.

Alarmsysteem tips
Wat is handig om te weten bij de aanschaf van een alarmsysteem? Waar kunt u op letten en welke tips kunt u lezen? Wij hebben enkele tips hieronder verzameld en kunt u een eerste stap maken richting een goede beveiliging van uw huis. Ga naar pagina alarmsysteem tips.

Zelf alarmsysteem installeren
Het is mogelijk om zelf een alarmsysteem aan te schaffen en deze in uw huis te plaatsen. Echter, welk systeem zou het beste in uw situatie passen? Welk model en merk moet u kiezen? Hoe zit het met de garantie? Wel of geen meldkamer? Daarnaast zijn er aanpassingen aan het elektranet in uw woning nodig. Hier heeft u een elektricien voor nodig. Op website Elektricien Wijzer vindt u hier meer informatie over. Ontdek verder op pagina zelf alarmsysteem installeren.