Meldkamer

Indien u een alarmsysteem met meldkamer neemt zal er bij brand of een inbraak een signaal naar een centrale meldkamer verzonden worden. Afhankelijk van de procedures zal de signalering beoordeelt en eventueel opgevolgd worden. Zo bieden alarmspecialisten deze dienst aan en is het mogelijk om diverse producten van verschillende merken aan te sluiten aan een meldkamer.

Het signaal kan zowel over het internet als GSM-netwerk gaan. Sommige bedrijven bieden beiden aan voor extra beveiliging. Zo weet u zeker dat bij onraad het signaal bij de meldkamer aankomt en kunnen zij de juiste stappen nemen. Mocht een inbreker uw internetkabel doorknippen, dan is het voor het alarmsysteem alsnog mogelijk om alarm te slaan.

Een koppeling met een centrale meldkamer komt met een abonnementsvorm. Afhankelijk van uw wensen en wat precies de reactie van het bedrijf zal zijn kunt u kiezen voor een maandelijks of jaarlijks opzegbaar pakket. De kosten voor zo een abonnement variëren van 10 tot 150 euro per maand.

Opvolging
De opvolging van een alarmsignaal wordt door elk bedrijf op een andere manier uitgevoerd. Echter zijn er wel patronen te herkennen en zal elk bedrijf eerst proberen te verifiëren of er inderdaad iemand in het huis is (bij een inbraak). Zo worden middelen als een camera, bewegingsmelders ed. gebruikt te kijken waar er precies onraad is. Bovendien kan er ook telefonisch contact met u opgenomen worden. Zo wordt er gevraagd of u inderdaad niet thuis bent en zal er direct actie ondernomen worden. Sommige grote beveiligingsbedrijven hebben mobiele surveillanten die in de buurt rondrijden en kunnen direct ingezet worden.

Lees verder:
> Sirenes
> Magneetcontacten
> Alarmsysteem kopen
> Bewegingsmelder