Rookmelder

Een rookmelder kan levens redden. Met een rookmelder zorgt u ervoor dat u op tijd gewaarschuwd wordt voor brand en kunt u uw woning direct evacueren. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat mensen met een rookmelder minder vaak doodslachtoffer worden van woningbrand dan mensen die geen rookmelder hebben geïnstalleerd. Ook een rookmelder met lege batterijen zorgt voor onnodig veel doodgevallen per jaar.

Bescherm uw gezin en laat een rookmelder installeren. Het kan levens redden!

Alarmsysteem met rookmelders
Tegenwoordig heeft u veel keuze en kunt u een alarmsysteem met rookmelder kopen. Een rookmelder kan verder ook op het elektriciteitsnet aangesloten worden en weet u dus zeker dat deze altijd werkt. Mocht de stroom uitgevallen zijn dan zal de reservebatterij ingeschakeld worden.

Ook zijn er rookmelders met diverse sensoren op verschillende plekken in uw huis te installeren om zo de locatie van een brand te lokaliseren. Dit is handig voor de brandweer en weet u dus dat het vuur direct geblust kan worden. Indien u een groot pand heeft kunt u op deze manier dus een deel van uw inboedel redden omdat de brandweer direct naar het startpunt kan manoeuvreren.

Werking rookmelder
Een rookmelder werkt vrij eenvoudig en zal deze alarm slaan indien de lucht in de rookmelder vervuilt wordt. Veel rookmelders bevatten radioactief materiaal zodat het mogelijk is om rook afkomstig van brand te identificeren. De hoeveelheid radioactief materiaal is te weinig om schade aan de gezondheid van de bewoners toe te brengen. U kunt daarom een rookmelder installeren en gebruiken.

Kosten alarmsysteem met rookmelder
Een alarmsysteem voor uw huis is maatwerk. Bent u daarom benieuwd naar de kosten van een compleet alarmsysteem inclusief rookmelder? Dan kunt u gratis en vrijblijvend in contact komen met bedrijven die zich specialiseren in de installatie van deze systemen. Vraag vandaag nog alarmsysteem offertes aan en krijg inzicht in de kosten van een systeem voor uw huis.