Inbraak preventie

Indien u uw gezin en uw huis wilt beschermen tegen brand en inbrekers is het slim om preventieve maatregelen te nemen om dieven voortijdig af te schrikken. Ook kunt u dus maatregelen nemen om de kans op een brand te verkleinen. Een brand ontstaat vaak in de keuken doordat er niet goed omgegaan wordt met apparatuur of is er ergens in de huis kortsluiting en veroorzaakt een apparaat een brand.

Wat kunt u doen tegen brand?
U kunt bijvoorbeeld uw televisie en ander apparatuur eromheen aansluiten op 1 stekkerdoos. Zodra u geen gebruikt meer maakt van de apparaten kunt u eenvoudig de stekker uit het stopcontact trekken. Zo weet u zeker dat geen van deze producten een gevaar voor uw huis opleveren. Bovendien komen stekkerdozen tegenwoordig met een oranje aan/uit knopje. In dat geval hoeft u dus helemaal geen stekker te trekken. Wel zo makkelijk. Verder moet u goed in de gaten houden welke apparaten in uw keuken een gevaar kunnen opleveren. Zorg ervoor dat u altijd uw oven en ander huishoudelijk apparatuur uitzet. Dit klinkt misschien wel voor de hand liggend maar toch ontstaan er jaarlijkse honderden branden doordat bijvoorbeeld de frituurpan of een ander apparaat niet is uitgezet.

Wat kunt u doen tegen mogelijke inbraken?
Zorg ervoor dat er niet veel te stelen valt in uw huis. Als u kleine (dure) apparaten zoals een camera, laptop, tablet en dergelijk kunt meenemen, doe dat dan ook. Een inbreker zal niet gauw uw televisie of beeldscherm stelen maar gaat de voorkeur uit naar kleine apparaten die in de jas of een zak meegenomen kunnen worden. Ook geld en goud is een meest gestolen goed tijdens een inbraak. Huur desnoods een kluis bij de bank en bewaar deze goederen daar. Ook is het handig om uw tablet ed. bijvoorbeeld in uw huis te verstoppen. Probeer als een inbreker te denken en bedenk waar hij/zij nooit zal kijken. Bijvoorbeeld je tablet in de wasmand verstoppen zal een redelijk veilige plek zijn in vergelijking tot het niet opbergen van het apparaat. Er is dan meer tijd nodig om waardevolle spullen te vinden en is daardoor de pakkans ook groter.

U kunt verder uw huis beveiligen door een alarmsysteem te installeren. Deze zal bij onraad een meldkamer alarmeren. U kunt magneetcontacten en bewegingsmelders installeren. Door het onmogelijk te maken om uw huis binnen te dringen maakt u de kans op een inbraak kleiner. Ook kunt u kiezen voor een 3 ster Politie Keurmerk gekeurd slot voor uw deuren. Een inbreker heeft meer tijd nodig om deze open te breken en zal daar eerder voor een andere woning kiezen. Dievenklauwen en gecertificeerd hang- en sluitwerk zorgt er voor dat uw ramen en deuren beter beveiligd zitten. Op zich kan een inbreker in elk huis binnen komen. Echter moet u denken aan de tijd die nodig is om dit te doen. Hoe langer het duurt voordat de deur opengebroken wordt, hoe groter de kans dat de inbreker opgeeft. Aangezien hij niet een uur aan de deur kan rommelen. Door goede producten te kopen en te monteren kunt u alles vertragen en zorgen dat de inbreker elders probeert. Lees meer informatie over de aanschaf van alarmsystemen op deze externe website.

En als laatste is het zeer verstandig om ramen en deuren te sluiten als u uw woning verlaat. Dit klinkt logisch maar gebeurd het toch niet altijd. De bovenraam of de raam van de slaapkamer wordt vaak opengelaten. U denkt dat het onmogelijk is om voor een persoon daar binnen te dringen maar zult het u verbazen hoe acrobatisch dieven wel niet kunnen zijn. Geef dieven geen schijn van kans daar alles in uw macht te doen om uw woning hermetisch af te sluiten.